AxA - Franturi Din Viata

miercuri, 9 martie 2016

Suveniruri cu suflet

Despre România știm cu toții că este o țară frumoasă, încărcată de peisaje minunate și cu o istorie bogată și apăsătoare, dar câți cunosc meșteșugurile și obiectele tradiționale ale țării noastre?

Dacă am avea în față un turist străin, care vrea să ducă cu el în țara natală o amintire, o dovadă a trecerii lui prin țărișoara noastră, ce i-am spune că trebuie să aibă neapărat și cel mai important unde l-am trimite să achiziționeze acele suvenire?

Cu siguranță obiectele de artă populară ar fi cele mai potrivite. Și nu mă refer la așa zisele "obiecte tradiționale" pe care le găsim în marile centre comerciale de tip market care par făcute toate după o matriță în China, ci la cele autentice făcute de meșteri populari care chiar își dedica sufletul și timpul pentru aceste obiecte mult îndrăgite.

Dacă nu știați că există locuri de unde putem achiziționa astfel de suveniruri fară a sta cu grija dacă acel produs este autentic sau nu, vă pot spune că cei de la Art&Craft fac ca lucrurile să se întâmple.


Toată povestea a început în 2003, când cei de la Art&Craft, din dorința de a oferi oamenilor ceva unic și autentic, au deschis în Aeroportul Internațional Henri Coandă primul lor magazin de suvenire pentru suflet. Au urmat apoi Sibiul, Târgul - Mureș, Timișoara, Craiova și Cluj - Napoca.
Pentru a fi mai aproape de oameni aceștia au făcut posibilă și cumpărarea obiectelor de pe site-ul propriu.

Cred că sunteți curioși cu privire la obiectele mult lăudate așa că vă pot spune că cei de la Art&Craft au produse de artă populară unice, făcute de meșteșugari și sunt aduse chiar din casele acestora.
Meșterii populari lucrează exclusiv pentru acest brand, deoarece volumul de comenzi este foarte mare. Cei ce se ocupa de achiziții au grijă să aleagă cele mai frumoase produse din Horezu, Corud, Saschiz, Breaza, Câmplina, etc.


Atunci când călătoresc încerc să achiziționez câte un suvenir din fiecare loc prin care trec pentru a-mi aduce aminte de fiecare dată de clipele minunate petrecute acolo.
Dacă sunteți o persoană mai modernă nu vă faceți griji. La cei de la Art&Craft găsiți sigur suvenirul perfect pentru că aceștia au și creații proprii. Puteți achiziționa tricouri, globuri, figurine, dar și delicatese culinare. 



Vlăduț Story și Via Delice fiind cele două game de dulciuri proprii.




Să revenim și vă propun un exercițiu. Ce v-ar plăcea să creați dacă pentru o zi ați face parte din echipa celor de la Art&Craft?
Eu recunosc că m-ar tenta crearea unor rame de ochelari cu motive tradiționale. Poate că sunt și puțin subiectivă pentru că am purtat o lungă perioadă de timp ochelari de vedere, iar acum am făcut o pasiune pentru cei de soare, dar chiar cred că ar fi un obiect practic, dar și care să ne ducă simbolurile peste hotare. Până atunci puteți achiziționa frumoasele etuiuri deja existente pe site-ul lor.

Unul din motivele pentru care aș alege Art&Craft pentru a face cadouri suvenir este acela că este foarte ușor și comod să alegi câteva lucrușoare pentru rudele și prietenii din străinătate. Atunci când urmează să faci vizite celor dragi din afara țării te poți opri chiar în aeroport să cumperi amintiri pentru ei. 
Aș alege pentru doamne și domnișoare niște ii frumoase brodate cu pasiune și câteva ouă încondeiate, iar pentru partea masculină aș opta pentru niște suvenire dulci din turtă dulce și praline.



                                   
   



Dacă v-am făcut curioși vă invit să aruncați o privire la produsele lor de pe site și de ce nu chiar să vă achiziționati produsele lor minunate.


Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2016.

Niciun comentariu: